Sügisel Sardiinias kujunesid lemmikuks kohalikud merekarbid, mis olid valmistatud äratuntavas koore-veinikastmes ohtra sibulaga. Millegipärast aga müstifitseerisin ma selle retsepti enda jaoks liigselt üle.
Soodsate asjaolude kokkusattumisel proovisin eile mälu järgi katsetada ja ei ole midagi lihtsamat:
- 8 normaalset sibulat ja 1 küüslauk (st hulgi küüslauguküüsi) ära hakkida
- suurde potti 1 pakk Saaremaa taluvõid kuuma, hakitud kraam peale, kergelt läbi praadida
- valad peale pudeli valget veini ja 2 suurt pakki vahukoort, lased keema
- maitse järgi soola, pipart
- sinikarbid sisse, keeta tasasel tulel ca 10 min. Mina lasin läbi 2 kg sinikarpe, tõsi, toodud vedelikukoguse puhul tuli teha kahes jaos.
tegelikult on nad eesti keeles rannakarbid :)
VastaKustuta