neljapäev, 25. detsember 2008

Valik jõulumenüüst

Metssea ribi

Vaja läheb malmist ahjupotti kaanega, umbes 4..5 kg suurust ribitükki, mett, soola, pipart, köömneid, küüslauku, porgandit, kuivatatud musti ploome ja 2 apelsini. Üldjoontes läheb liha ca 200 c temperatuuriga ahju umbes 3..4 tunniks, kusjuures õrnem kraam tasub lisada viimasel pooltunnil. Tulemuseks on väga hea kerge apelsinimaitsega liha.

Kõrvitsasalat

Millegipärast ei sünni mitte ükski kaubandusvõrgus müügil olev kõrvitsatoode suu sissegi võtta. Tegelikult on kõrvitsasalati tegemine lihtsamast lihtsam - vaja läheb kõrvitsat, ebaküdooniaid, mõned nelgiterad ning natuke suhkrut. Koorimine, tükeldamine ja keetmine võtab kuni tunni ning valmis ta ongi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar