teisipäev, 3. august 2010

Sibulamoos

Hoidiste tegemine on täies hoos ja vahelduseks tekkis mõte proovida ise sibulamoosi teha. Internet pakatab retseptidest, mis on suhteliselt ühetaolised.

Võtsin kõige popima aluseks ning tegin nii:

  • umbes 1 kg tavalist mugulsibulat koorida ning seibideks
  • sorts õli, mõnevõrra rohkem valge veini äädikat ja jällegi sorts balsamic cream'i ja igaks juhuks ka sorts punast veini
  • kogu kupatus paksu põhjaga potiga madalale tulele, asi võiks õige olla siis, kui kuumutades(!) tekib piisavalt vedelikku, et sibulad õrnalt kaetud oleksid
  • hiljem lisasin tiba soola, rosmariinioksa ja maitse järgi mett. 
Aega tasub varuda ohtrasti, mul kulus ca 3 tundi. Igatahes on tulemus vaeva väärt ning singi kõrvale maitses hää.

1 kommentaar: