neljapäev, 7. detsember 2017

Kapsas

Lapsed ei osanud päkapikusussist veel unistadagi, kui sõber hakkas peale vajuma nagu nõiaudu, et tehku ma kapsast. Eks ise olin ka süüdi, et ahjuvorstide tegemise õhtu orgunnisin. Kapsast teha on mõistagi lihtne, aga seda peab lihtsalt oskama.

Põhimõtteliselt on kõik vajalik pildil aga kui peaks külm talv tulema ja mõni sojasöömisest ära vajunud lumehelbeke soovib end turgutada siis protsessi õige järjekord on järgmine:

Ütleme, et on pott, kuhu mahub 4 kg hapukapsast. Sinna poti põhja tuleb valada üks tubli pannitäis kergelt pruuniks praetud pekiseid singikuubikuid, hästi sobib suitsupõsk. Kapsas potti ja hauduma, samal ajal korralik peotäis köömneid ja umbes pool kilo mett. Kõige lõpuks peale jälle pannitäis singikuubikuid, kokku võiks arvestada vähemalt 1 kg pekist sinki aga hea kapsa reegel on, et kokku hoida ja koonerdada ei maksa. Ja nüüd tuleb madalal temperatuuril tunde hautada, kuni värv ja maitse on õige.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar