teisipäev, 14. august 2018

Hollandi angerjasupp

See aasta on kuidagi ebaloomulikult palju suitsuangerjat sattunud lauale. Viskas kopa ette ja mõtlesin teha suppi, mida pole aastaid söönud. 

Angerjas sai hommikul puhastatud ja kergelt soola, tükki 10 selliseid keskmisi. Etteruttavalt ütlen, et supipott oli 10 liitrine. Lõuna paiku sai angerjas tükeldatud ca 10 cm pikkusteks kangideks ja keema lastud. Nüüd tuleb hoolikalt vahtu võtta. Kui angerjas on pehme, siis kurnata läbi sõela ja kala puhastada. Poti põhjal kuumutasin paar peotäit jahu paki võiga ja lisasin vähehaaval puljongi. Seejärel ca 3/4 pudelit kuiva rislingit ja 5 sidruni mahl. Viimasena läks väike purgitäis kappareid, peotäis hakitud peterselli ja 2 suurt pakki toidukoort. Pipart ei pannud aga soovi korral miks mitte. 

Rammus ta sai ja maitsev ka, pott poleeriti lõpuks ära. Mõni lisas kohaliku tuuninguna ka keedetud värsket kartulit juurde, miks mitte. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar