pühapäev, 4. november 2018

Põdraseljanka

Õnnestus küttida kena pull ja sellega seoses omandasin rinnaku. Kalev soovitas seljankat teha. No muidugi. Etteruttavalt olgu öeldud, et põdra rinnak on selle supi A ja O, põhimõtteliselt kui rinnakut pole, siis pole ka mõtet sellest supist unistada.

Kuna õues oli juba jahe ja toas ei viitsinud suure potiga toimetada, jagasin rinnaku pooleks ja keetsin kahes potis. Nii saigi ühest potist seljankapõhi sahvrisse ja teisest supp kohe söömiseks. Keeta tuleb kaua.. mina keetsin kolmapäeval ja neljapäeval, ilmselt kõlbavad ka teised kuupäeva. Teisel päeval viskasin rinnakule seltsi keele ja südame, viimase sain kitse seest. Mõistagi lisa keedusele loorber, soolad ja piprad. Vahepeal tuli naine appi ja tükeldas liha ning kurnas puljongi. Koorisin jahtunud puljongilt rasva ja lisasin 1/3 pakki võid, milles pruunistasin 4 sibulat. Ütleme, et rattad lõigatud neljaks, mitte ka liiga väikesed tükid. Seejärel lisasin 400 gr paki purustatud tomateid, pool karpi musti oliive, poole sidruni mahla ja pool pakki tükeldatud Peipsi hapukurki. Kõige lõpus, enne liha ja puljongi lisamist viskasin sisse paar peotäit kodusingikuubikuid. No sai hea, korralik rasvarant kausi äärel, mis jahedal sügisõhtul soojendab nii meelt kui kõhtu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar