reede, 5. märts 2010

Kitseperse mõeldes madjaritele

Juhtus poes näppu "Jahimehe köök", autoriks  Peeter Kard. Kahjuks ostsin selle, kuid õnneks oli tegu allahinnatud raamatute letis oleva eksemplariga. Mida öeldagi raamatu kohta, kus iga uluki kohta on tootud retsept "x ulukipraad hapukoorega" ja "x ulukipraad hapukooreta"?

Siiski tahtsin proovida kitsepraadi Kanada moodi ja koukisin külmikust purika, mis tundus olevat sobiv praetükk. Peale sulamist selgus tõsiasi, et tegu oli kitsepersega ja tulenevalt sellest tuli teha retsepti operatiivsed korrektuurid.

Lõppkokkuvõttes sündis hoopis teine roog:
  • hautasin veinis sibulad, tomatid, küüslaugu, paprikaviilud ja mõned beebiporgandid
  • pruunistasin ahjus persetüki tervikuna
  • lisasin soola, pipart, majoraani, õli, loorberit.. uh.. midagi veel?
  • kogu kraam ahjupotti ja madalal temperatuuril hautasin ca 4h
  • lõpetuseks hakkisin peale värsket peterselli
Kel raamat ostmata ja soov metsaande proovida, soovitan pigem jahifoorumi kööginurka

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar