pühapäev, 25. november 2012

Põdrapraad

Sõbrad andsid teada, et soovivad kohe kindlasti põdrapraadi mekkida. Andsid kohe varakult teada. No väga tore. Viskasin siis ühe kobeda kintsutüki marinaadi, milleks oli pudel tumedat õlut, tiba maitseaineid ja tsoru õli. Seisis nii päeva paar.

Järgmiseks pikkisin praetüki peki ja küüslauguga, pruunistasin pannil kauniks ning ahju madalal temperatuuril hauduma. Mõistagi saab siin marinaadi ära kasutada. Umbes 4 tunni pärast valasin vedeliku ära kastme valmistamiseks ja asemele viskasin karbitäie võiga praetud kukeseeni.

Kastme jaoks hakkisin kõigepealt 4 sibulat võimalikult peeneks ning praadisin võiga ära,  kõik see aeg lisasin pannile järjest punast veini ning samalt ajal uhmerdasin toositäie roseepipart peeneks. See ka pannile ja igaks juhuks suur kulbitäis mett ka. Ja siis veel prae pealt kõrvale pandud vedelik.

Õhtul toimus NO99 "Suur õgimine" kõigepealt teatris ja hiljem põdra kallal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar