teisipäev, 1. september 2015

Tomatisupp

Sõber K ütles naisele, et vot seda suppi ta on nõus sööma, seega saagu kirja.
 
Kolm sibulat, pool pesa küüslauku ja üks porru hakkida peeneks ja pannil praadida ohtra õliga ilusaks kuldseks.  Samal ajal saab supipotti koorida ja tükeldada tomateid. Tomatid mõistagi on hea korjata oma aiast, annab supi maitsele megalt juurde. Kui pannil olev kraam on valmis, kalla see supipotti ja põhimõtteliselt võib supi ka juba keema lasta, isegi kui samal ajal tomateid juurde koorida. Maitseks lisasin 2 puljongikuubikut, supilusikatäie suhkrut, tunde järgi tshillihelbeid, tüümiani, basiilikut, nats pipart, ja kõige lõpus üks maitsestamata toorjuust. Vett ei ole vaja lisada, tomatid sisaldavad seda piisavalt.

Samal ajal kui supp keeb prae pannil peekonitükid, riivi natuke parmesani ja haki petersell. Kui need toimetused on valmis, vurista supp saumikseriga läbi ja võibki serveerida. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar