teisipäev, 1. detsember 2020

Hakk-kebab

Sügis ikka selline aeg, et lambad kolivad talvekorterisse. Kes talvekoplisse, kes sügavkülma. Ja neist viimastest tekib tahes või tahtmata kena kogus lambahakkliha. 

Olen neid kebabe teinud nii ja naa aga tundub, et lõpuks sai suht hea tuuning paika. Vaja läheb:

  • 1 kg lambahakkliha
  • 0,3 kg toorsuitsupeekonit (pekki)
  • 2 keskmisest suuremat sibulat
  • paar küünt küüslauku
  • 4..5 muna
  • peterselli läheb mehiselt, mul on kilone pakk ja valasin sealt ikka isuga
  • Piprapoe Döner-kebabi maitseainet maitse järgi
  • väike sorts õli

Lihtne, rohkem midagi polegi vaja. Kui siis tiba võimekamat saumikserit, et ollus korralikult ära peenestada. Elu on näidanud, et hakklihamasin ei ole piisav. Kui on kannatust, võib lasta valmis selgul öö läbi külmikus seista. Kui aga pole, siis kohe ahju, grillile või pannile, igat moodi on hea.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar