pühapäev, 20. detsember 2020

Verivorst 2020

Mingisugune retsept on ka varasemast. Aga aeg on andnud arutada ja mõned asjad on rohkem paika loksunud. 

  • 4,5 kg lamba ja põdra hakkliha
  • 1,5 kg sea küljesinki ja suitsupõske

Kõrgem matemaatika ütleb, et liha-ollust on 6 kg kokku. Siit nüüd pool läks kukeseentega grillvorstideks ja teine pool verivorstidesse. Jätkub verivorsti retsept:

  • 1 kg peentangu  2,5L veega
  • 165 gr verepulbrit + Tõmmu Hiid
  • 0,5L sibulagraanuleid
  • küüslaugupulbrit
  • 100 gr soola
  • 35 gr Thüringer Rotgold'i
  • 1 Saku kuld ja tiba vett

Ja saagu toorvorsti retsept ka:

  • üle jäänud 3 kg liha-olllust
  • fosfaati 6 gr
  • kukeseeni 0,9L
  • soola 50 gr
  • tärklist 1 spl
  • äädikat ca 100 gr
  • Krakauer 12 gr
  • küüslaugupulbrit mehiselt
  • 0.4L sibulagraanuleid

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar