neljapäev, 6. november 2014

Kodune letšo

Leidsin eile rõdult suure poti letšot. Päkapikud? Ei, ikka ise olin sinna unustanud mõned nädalad tagasi. Maitsesin ja oli jube hea.

Sügisel juhtub ikka, et kasvuhoones saavad kõik tomatid ja paprikad samal ajal valmis ja väljaspool kasvuhoonet ootab porgand ülesvõtmist ja sibul juba samal ajal kuivab kuuris. Värskelt teadagi on see kraam kõige parem ja säilitamisega on nagu on, tomat näiteks väljaspool purki ei taha kuidagi kevadeni vastu pidada. Seega tuleb seda kraami mõnevõrra ka purki toppida.

Abiks on jälle vana hea 18L pott. Sinna visata sisse purustatud tomat, paprikatükid, pannis õlis kergelt praetud porgand (koos õliga mõistagi), sibularattad, küüslauk, tilli, mõned tükeldatud chillikaunad, paar kooritud ja tükeldatud antonovkat. Maitset aitab tuunida sool, pipar, sidrunimahl ja suhkur. Kuna eesmärk on magus-hapu salat, siis suhkruga ei maksa koonerdada, kilo läheb kindlasti ära. Kõikse lõpus - ja lõpp saabub siis, kui porgand veel kergelt-kergelt krõmpsub - lisada säilitamise tarbeks tsoru äädikat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar