neljapäev, 6. november 2014

Kuuseriisika salat

Seda maitsvat salatit tuleb igal heal seeneaastal teha ja millegipärast jäi sügisel õigel ajal siia retsept kirjutamata. Nojaa, aga kui oled teinud
metsas paaritunnise peatuse mille tagajärjel on seeni ca 50 liitrit, on ju jube hea kui saad kohe täpse retsepti võtta, mitte ei pea hakkama meenutama.

Niisiis, minul on valmistamiseks ca 18L potid ja lähtugem sellest. Valmistulemus peaks sisaldama ca 1/3 osa seeni, 1/3 osa sibulat ja viimane 1/3 jaguneks porgandite ja tomatite vahel. Sellisel kiirel ajal keegi midagi kaaluma ei hakka, seega tuleb lähtuda kogemustest, seejuures seened mõistagi lähevad jõhkralt kokku. Maitset annavad küüslauk, loorber, sool, suhkur, pipar, äädikas ja lisaks läheb vaja õli.Tomatid saab panna purustatult suurde potti podisema, sinna vaikselt seeni juurde lisades. Samal ajal teise käega saab eraldi potis või pannil porgandeid õlis kergelt praadida, misjärel kärutada ka need suurde potti. Sibul läheb otse suurde potti, kas rattad või mõned muud meelepärased tükid aga arvastada võiks, et see kraam tahab ca tund haudumist saada ja sibul võiks peale seda olla siiski veel äratuntavas vormis. Kui aega on jube palju (st seeni vähe) siis võib ka sibula pannil klaasjaks lasta ning lisada hautamise lõpufaasis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar