esmaspäev, 14. detsember 2015

Lamba selg koorega

Lammast rammuse koorega pole eriti tihti teinud. Kui ahjus, kipub teine ikka pigem punase veini või mingi tomatipläusti sees olema. Mõtlesin seekord teha tiba teisiti.

Kasutada on lamba selg ehk siis see osa mis jääb järgi, kui ribid eemaldada, peamiselt selgroog välisfileega. Hõõrusin tüki hellalt meega üle ja riputasin peale meresoola, pipart, koriandrit ja tiba tšillit. Määrisin pealmise külje veel fetajuustuga kokku mille sisse sai muljutud ohtralt küüslauku. Kõrvale ladusin suure kihi pakse sibularõngaid, viskasin mõned tomatid ja ploomid. Valasin kastmeks ohtralt vahukoort ja tilgakese valget veini (vein ei tee ühtegi toitu halvemaks).  Lõpetuseks lisasin paar oksa rosmariini.

Ja mis juhtus? Lambal ja kastmel on kergelt magus mekk, liha on hea ja mahlane ja mekib jube hästi. Kindlasti teen täpselt samamoodi veel, see hooaeg vähemalt korda kolm-neli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar