neljapäev, 10. detsember 2015

Vorstitegu


Sain paari lamba omanikuks ja sellega seoses tekkisid sellised hakklihaks tegemise tükid nagu kõhuääred jmt. Nojaa kebab, kotletid ja igasugused muud toidud on ka maitsvad aga kuna olin just kätte saanud erinevad vorstimaitseained tuli jube kihu vorsti järgi. Vorstiga on aga nii, et see on üks väheseid kohti, kus on vaja täpset doseerimist ja temperatuuride jälgimist. Seega lisaks vorstipritsile või hakkmasina vorstiotsale kulub ära grammikaal ja lihatermomeeter.

Kombineerisin nii ja naa ja lõpuks valmis järgmine vorstisegu:
  • rasvasem lambahakkliha ca 2,8 kg
  • suitsutatud seapõsk ca 0,7 kg
  • vett 0,5 l
Kokku seega ca 4 kg. Sinna lisasin maitseained:
  • koriandrit 4 tl
  • küüslaugugraanuleid 60 gr
  • tšillihelbeid 2 tl
  • Bratwurst Extra511 15 gr
  • keedusool 64 gr
Lasin segul öö külmikus laagerduda ja pressisin seasoolde.Järgnevalt 80 kraadises vees kuumutada sisetemperatuurini 72 kraadi ja praeahju testimisele.

Tähelepanek: järgmine kord võiks küüslaugugraanuleid rohkem panna ja miks mitte lisada ka sibulagraanuleid või juustu, tšillit eraldi lisada ei ole tingimata tarvis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar